Κιργιάζ μι πάτατσεις (Κρέας με πατάτες) (ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ)

Κιργιάζ μι πάτατσεις (Κρέας με πατάτες)

(του Συμεών Κοιμίσογλου)

Θα χρειαστούμε: Κρέας, πατάτες ή κριθαράκι, πολτό ντομάτας ή γλυκό κόκκινο πιπέρι, δύο κρεμμύδια, αλάτι, λάδι και νερό.

Για να το φτιάξουμε: Κόβουμε σε μερίδες το κρέας, το βράζουμε σε νερό για μισή περίπου ώρα. Βγάζουμε το κρέας από το νερό. Στραγγίζουμε το νερό και στραγγισμένο το ρίχνουμε πάλι στο κρέας. Στη συνέχεια βγάζουμε τα κρέατα.

Κόβουμε δύο κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε σε λάδι και όταν τσιγαριστούν λίγο, βάζουμε μέσα τους τα κρέατα  που τα τσιγαρίζουμε λίγο, μέχρι να πάρουν μια γεύση.

Το στραγγισμένο νερό από τα  κρέατα  το ρίχνουμε στο κρέας πάλι στραγγίζοντάς το. Αφού πάρουν μια βράση όλα μαζί, ρίχνουμε σε αυτά πολτό ντομάτας ή γλυκό κόκκινο πιπέρι, μαζί με αλάτι και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν πολύ καλά.

Άμα θέλουμε να γίνει το φαΐ με πατάτες κατσαρόλας ή με κριθαράκι, ρίχνουμε τις πατάτες ή το κριθαράκι μέσα στο νερό ενώ βράζει και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν καλά.

Άμα θέλουμε να ψηθούν σε ταψί στο φούρνο, ρίχνουμε από την κατσαρόλα λίγο κρεατόνερο στο ταψί με τις πατάτες ή το κριθαράκι. Το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν και να πάρουν κόκκινο χρώμα. Σε αυτά προσθέτουμε τα κρέατα και τα σερβίρουμε πεντανόστιμα.